mdg maatwerk

TEL: 0343-411067
MDG button webshop

Trappen

Wij ontwerpen, maken en monteren de mooiste design trappen voor u op maat. Dit zijn uitsluitend stalen trappen die met een modern of juist met een warm en een nostalgisch design worden ontworpen. Ook het strakke roestvrijstaal behoord tot de mogelijkheid. Bij MDG heeft u alles in een hand van ontwerp tot en met de afwerking na de montage!

Trappen kunnen in vele soorten en maten toegepast worden. Vaak speelt de ruimte waar een trap komt te staan een belangrijke rol. Het is dan ook wenselijk om al in een vroeg stadium aan een ontwerp voor de juiste trap te denken.

Toepasingen van trappen

Een aantal factoren die meespelen zijn onder andere: de toepassingen, denk aan faciliteren bedrijf gebouwen, de hoogte, het aantal verdiepingen en uiteraard de veiligheid. Een trap is meestal opgebouwd uit traptreden, (eventueel) stootborden en trapbomen die samen een stabiel geheel vormen. Het overstek van de aantrede heet een "wel". De weltrede is de bovenste trede van een trap, die bij een rechte steektrap meestal half zo breed is als de overige treden. De horizontale afstand tussen twee opeenvolgende traptreden heet de "aantrede", de verticale afstand noemen we de "optrede". De trapboom is de zijkant van een trap waarin of -tussen de treden zijn gemonteerd. Uiteraard kan er ook minstens 1 trapboom midden onder de trede worden gemonteerd. Bijna alle trappen hebben een leuning voor houvast bij het beklimmen of dalen van de trap. Juist aan deze details (leuning, balustrade, traphek) worden, bij MDG Design, extra aandacht gegeven! Wanneer zich aan de zijkant van de trap geen muur bevindt kan hier een constructie met verticale spijlen of schuine knieregels worden toegepast, we noemen dit een traphek.

Naar de fotoimpressie...